Nyheter

En datorkunnig Gud [Andakt]

12 mars, 2016 • i Andakt

”Kasta din börda på Herren, han skall sörja för dig.
Aldrig låter han den rättfärdige svikta.”
(Psaltaren 55:23 B2000)

Jag tittade som hastigast på klocka och såg att det bara var ett par timmar kvar tills det skulle bli sabbat. Stressen inom mig ökade för här satt jag med ett problem som jag inte kunde lösa och en kund i hasorna som ville ha klart arbetet innan helgen. Jag hade kämpat med detta datorproblem i flera dagar under veckan och hela fredagen, men ändå inte lyckats lösa det, det verkligen gick inte. Jag kände mig otroligt frustrerad nu visste inte riktigt vad jag skulle göra.

Mitt i all denna frustration och irritation viskade en svag röst inom mig, be till Gud, han kan hjälpa. Vadå kan han datorer? Ska jag be Gud om hjälp att göra mitt jobb? Tillslut slöt jag ögonen och bad ”Herre du som kan allt, hjälp mig att lösa det här problemet så att jag kan lägga ner arbetet och förbereda inför din sabbat. Amen.”

Jag gick och drack ett stort glas vatten och satte mig åter framför datorskärmen. På måfå klickade jag runt och testade samma saker än gång till, och plötsligt bara fungerade det. Paff och otroligt tacksam kunde jag lägga ner arbetet och fira sabbat.

Bön
”Tack Gud för att du kan hjälp mig med allting,
påminn mig om att fråga dig om råd i livets alla tillfällen”

Skribent: Karin A. Tegeman 

inspel and2 eveng     news

Dagens Bibelord

Föreläsnings tips