Inställda aktiviteter p.g.a Corona Pandemin

22 mars, 2020 • i Okategoriserade

Pga Coronavirusets framfart har vi tyvärr beslutat att ställa in matglädje den 30/3 och hoppas kunna köra i slutet av april istället. Även Gudstjänsterna i Mars kommer att vara inställda. Vi kommer att uppdatera hur det blir i April beroende på hur läget utvecklar sig.

Joh 14:27 ”Frid lämnar jag efter mig åt er. Min frid ger jag er. Inte ger jag er en sådan frid som världen ger. Låt inte era hjärtan oroas och var inte modlösa. ”

Gudstjänst hemma

Är man en familj eller kan bjuda hem någon (om det är att rekommendera) så kan man hålla bibelstudium och gudsjänst hemma. Utgå från behoven och åldern på alla som är med. Gör det enkelt, utnyttja kreativa aktiviteter tillsammans med Bibeln – varför inte någon av texterna i Bibelläsningsplanen för dagen? (Se kalendern med texter här!)

För den som är ensam eller bara två eller tre, finns möjlighet att följa direktsänd gudstjänst från Ekebyholms Adventkyrka kl 11:25 varje sabbat, även under denna kris: adventistplay.se. Där finns också predikningar i arkiv från flera församlingar, dokumentärer och annat material. På hopechannel.se finner du också många intressanta program. Passa på att upptäcka vad adventist media arbetar för att göra tillgängligt på svenska.

Ekebyholm direktsänder även ett interaktivt bibelstudium. Man kan också ta del av Hope Sabbath School som en fin möjlighet att delta i bibelstudium. Har du svårt att hänga med på engelska så finns en hygglig svensk text som översätts automatiskt om du ändrar inställningarna (slå på textningsfunktionen nere till höger i videobilden och välj sedan inställningsfunktionen intill och väl automatisk översättning till önskat språk).

För barnen finns många olika aktiviteter att ta del av. HopeChannel.se:s Bibeltankar för barn har olika aktivitetsblad med tillhörande poddar, bl.a. om de tio budorden. Bibelkul-material för alla åldrar finns att ladda ner i sin helhet, med många förslag på aktiviteter och pyssel som förhöjer uppelvelsen av Guds ord.

Mer om det offeciella ställningstagandet från Adventistsamfundet finns här

inspel and2 eveng     news

Föreläsnings tips